Aperitiv rulouri de sunca, umplute cu salata boeuf

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 23 Noi 2017 | 5756 vizualizari

 

Un aperitiv pe care-l prepar, de obicei, la mesele festive, pentru că arată bine și place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de șuncă presată (sau cotlet haiducesc)
  • Pentru salata boeuf:
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 1 cartof
  • 2 castraveți murați
  • 50 grame de mazăre
  • 200 grame carne de vită
  • 1 praf de sare
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș fiert tare
  • 1 gălbenuș crud
  • 2 lingurițe de muștar clasic
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • 2-3 lingurițe de maioneză
  • 1 castravete murat
  • 4 măsline
  • 2 felii de gogoșar murat
  • 1 albuș de ou fiert...
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri de sunca, umplute cu salata boeuf:

Se prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof.

Carnea se spală, se curăță de pielițe și de vițe și se pune la fiert.

Mazărea se pune la fiert (dacă este congelată) sau se clătește în mai multe ape și se pune la scurs, dacă este din conservă.

Castraveții murați se clătesc cu apă rece, se taie mărunt și se pun la scurs, într-o strecurătoare.

Când legumele au fiert, se taie mărunt. Cartoful se curăță de coajă și se taie și el mărunt.

Se verifică dacă a fiert carnea, înțepând-o cu o furculiță. Când este fiartă, carnea se lasă puțin să se răcorească, după care se taie mărunt și se amestecă cu toate legumele mărunțite.

Se face o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș fiert tare, un gălbenuș crud, două lingurițe de muștar și din uleiul încorporat puțin câte puțin. Se mixează bine aceste ingrediente, până ce rezultă o maioneză bine legată. 

Se păstrează 2-3 lingurițe încărcate de maioneză pentru decor, iar restul se adaugă ingredientelor deja amestecate. Se condimentează cu sare, după gust și se omogenizează compoziția.

Se ia câte o lingură de salată boeuf, se pune pe o felie de șuncă presată și se rulează. Se procedează la fel până ce se termină toate feliile de șuncă, după care se decorează rulourile, după inspirație, cu maioneză, castravete murat, măsline, gogoșar murat, albuș de ou...

TIPS-URI

1

Pentru salata boeuf este mai bine să alegeți carne de vițel, pentru că este mai bună, mai fragedă și fierbe mai repede.

2

Scurgeți bine castraveții murați și mazărea, pentru ca salata boeuf să nu fie apoasă.

3

Mixați îndelung maioneza, ca să fie bine legată.

4

O cantitate suficientă de maioneză va da un gust mai bun salatei și rulourilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de sunca, umplute cu salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cartofi si ciuperci